Bayilik Veren Firmalar 2020

Bayilik Veren Firmalar 2020

Bayilik Veren Firmalar 2020

Franchising genellikle şube sayısını artırmak ve belirli bir bölgede daha fazla müşteriye ulaşmak için bir anlaşma dahilinde ilgili markayı kullanma hakkıdır. Bayilik şirketleri bu şekilde yeni fırsata sahip oluyor. Birçok farklı bayilik anlaşması vardır, en yaygın kullanım şekli; Ticari marka hakkı, her ikisinin de kullanımı şeklinde, belirli bir anlaşma çerçevesinde genellikle, Franchising sahipleri marka hakkı için belirli bir fiyat (isim kullanım hakkı) ve bayinin aylık veya yıllık cirosundan belirli bir gelir payı talep eder.

 

Franchising sisteminin yararları nelerdir?

Daha önce başarısı kanıtlanmış ve tanınmış bir marka ile işletme sistemine ait teknikleri ve prosedürleri kullanmak mümkün olmaktadır.
Marka ile birlikte ulusal standartlarda bir kaliteye sahip olunmaktadır.

Şirketler, nitelikli personel bulma, işe alım süreçleri ve eğitimler verme konusundaFranchisingtekniklerini kullanmaktadır. Eğitim hizmetleri ve uzman personel desteği verilmektedir. Ortak önlemler alınmasına rağmen, küçük ölçekli işletmelerin karşılaşabileceği risk faktörleri en aza indirilmektedir. Franchising alanlar mali ve yasal danışman desteği kullanılır. İşletmenin kuruluş aşamasında veya kuruluşun bulunduğu yerde Franchising hizmeti alanlar bilimsel teknikleri kullanılır. Franchising sistemi kendi işinizi kurma konusunda önünüze çıkabilecek her türden teknik risklerini ortadan kaldırır.

Franchise Fiyatları

PSC Turkey adlı firmanın toplam franchise sayısı 87 olmakla birlikte başlangıç fiyatı 75 bin lira ve vergilerdir. Pronet firması 100 franchise hedefliyor ve sizden herhangi bir başlangıç bedeli istemiyor. Altın Emlak olarak bilinen şirketin franchise bayiliğini almak için başlangıçta 13.500 lira ve vergi vermeniz gerekmektedir.

Bunların dışında bilinen bazı markalardan da bahsedecek olursak SoChic adlı firma, ürün alım bedelinin üzerinden %6 hizmet bedeli kesiyor, herhangi bir başlangıç fiyatı bulunmuyor. McDonalds olarak bilinen büyük gıda markasına franchise almak için 30 bin dolar ve KDV vermelisiniz. İstikbal ve Bellona gibi mobilya markalarında başlangıç bedelleri büyüklüğe göre değişiklik göstermektedir. Yemek sektöründe yer alan diğer bir marka Dominos Pizza 270 bin dolar ile başlangıç bedelini belirtiyor. BurgerKing ise açılan bölgedeki nüfusa bakmasının yanında 40 bin dolar ve KDV talep etmektedir.  Doğtaş ise rakamları net bir şekilde belli ederek 1500 metrekare için  200 bin ile 250 bin dolar arasında başlangıç bedeli istemektedir. Çilek Mobilya 25 franchise hedefliyor, başlangıç olarak 150 bin euro talep etmektedir.

Son zamanlarda sıkça gördüğümüz Komagene adlı çiğ köfte firmasının bayiliği için bir başlangıç bedeline gerek kalmadan bunu başarabilirsiniz. Komagene’nin 644 bayisi bulunuyor. Yine aynı sektörde O Ses Çiğ Köfte firması başlangıç bedeli için özel iletişim kurulmasını istemektedir. Cesa Çiğ Köfte firmasına ait franchise sayısı şu an için 140 görünürken, 15 bin lira bayii kurulumu maliyeti alıyor. Aynı zamanda 13 bin lira başlangıç bedeli almaktadır. Çiğ Köfte sektöründen biraz daha farklı olarak Köfteci Ramiz 250 bin lira ile başlangıcı belirliyor. Cirodan da %2 royalty payı aldığını belirtmek gerekir.

Diğer bilinen firmalardan bahsedecek olursak, giyim sektöründe özellikle oldukça tanınan Mavi firması 463 franchise ile yüksek sıralarda yer alırken, başlangıç için herhangi bir bedel talep etmemektedir. Emlak sektörüne giriş yapacaklar için Remax Türkiye adı altında alacağınız bayilik için 15 bin ile 28 bin dolar arası bir başlangıç ödemesi yapmalısınız. Simit Sarayı adlı yemek firması ise 50 bin euro ile başlangıç yapmasının yanında, royalty olarak %3 isim hakkı ve %2 reklam bedeli istemektedir.

 

91 Beğen

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir